Mijn aanbod: Persoonlijk werk-groepen2019-07-19T09:45:11+02:00

Persoonlijk werk: in groepen

Persoonlijk werk in groepen heeft als voordeel dat je mensen ontmoet die met vergelijkbare vragen werken als jij. Hier ervaar je de steun van de groep en zie je voorbeelden van hoe anderen omgaan met vragen die jij ook hebt.

Doen is het motto

Gedurende de workshop ‘Familieopstellingen’ kunnen persoonlijke, relatie of werk gerelateerde vragen aan de orde komen. Daarbij bepaal je jouw intentie en onderzoek je jouw bewegingen. De workshop ‘Familieopstellingen’ voor stellen gaat over jouw verhaal, die van je partner en hoe deze tezamen klinken. De workshop ‘Levensenergie’ voor mannen biedt een gelaagdheid in de ontmoeting met je eigen lijf, minder vanuit je hoofd, meer vanuit je hart en je bekken.

Mijn aanbod

1. Workshop ‘Familieopstellingen’

Tijdens deze workshop (Systemisch Werken), waarbij ook representanten en andere vragenstellers aanwezig zijn, breng je je vraag in, waarmee we vervolgens in een opstelling aan de slag gaan.

“Zonder jouw aanwezigheid was ik er niet zo vol ingegaan en had zich niet zoveel geopend. Ook nu nog, maanden later. Wat je mij tijdens de workshop vooral gaf is het gevoel dat alles er mocht zijn. Ik ben je er heel dankbaar voor”.

Voor meer referenties van deelnemers klik hier

(lees meer)

Het doel van de opstelling is om mogelijke verstrikkingen zichtbaar te maken. Die kunnen een oorzaak zijn van blokkades die je ervaart op weg om je doelen te realiseren. Gedurende deze workshop kunnen persoonlijke, werk gerelateerd of vragen over je partnerrelatie aan de orde komen. Ik werk met de universele ordeningsprincipes. Die zijn belangrijk omdat ze het succes of falen van onze relaties en interacties bepalen. Vier dynamieken waarin we minder vrij zijn dan we zouden willen. Als we de kracht van deze ordeningsprincipes beter verstaan dringen we dieper door tot wat echt belangrijk is.

De opstellingen vinden plaats bij ‘Binnenwijzer’ aan de Nieuwegracht in Utrecht. Deze organiseer ik samen met Ro Storimans (‘Binnenwijzer’), Annemijn Birnie (‘De Muzen’), Cathelijne Veenkamp (‘Riding the Waves’) en Eveline Tjabbes (Coaching & Training).

Tarief: €145,- (exclusief btw). De bijeenkomst duurt van 09.00 uur tot 12.30 uur.

Boek deze workshop

2. Workshop ‘Familieopstellingen’ voor stellen

In de partnerrelatie komen persoonlijke thema’s tot leven. Ongewild en onbewust kust je partner datgeen wakker wat vertelt moet worden. Een partnerrelatie is een leerschool. Die doorloopt ieder op zijn eigen manier. De partnerrelatie gaat over jouw verhaal, over die van je partner en hoe die tezamen klinken. Hoe zorg je ervoor dat je in een liefdesrelatie jullie gezamenlijke verhaal voortdurend levend houdt.

“Het was een mooie bijeenkomst. Ik vond de familieopstellingen boeiend (als toeschouwer en als deelnemer) en ik merk dat het nog een beetje doorwerkt in mijn systeem. Af en toe even achterom kijken naar mijn ouders (ja, ze staan er nog) en dan weer doorgaan. Ik voel me meer aanwezig. ‘s Avonds zat ik op de bank met mijn drie dochters en dat voelde goed! Ik vond de begeleiding van jou en Ilse heel erg fijn en raak. Ik voelde me gezien, veilig en gedragen. Heel erg bedankt voor alles”.

Meer referenties van deelnemers klik hier

(lees meer)

Wil jij kijken naar jouw familiegeschiedenis om jezelf beter te begrijpen, door middel van een familieopstelling? In deze workshop werk je met je persoonlijke verhaal, hoe dat klinkt als het verteld wordt. Want door meer bewust te worden van jouw eigen verhaal krijg jij meer begrip voor de dynamiek met je partner, met mogelijkheid voor groei en verdieping. Je ontmoet je partner, in wat jullie verbind en waar jullie elkaar afstoten, de dans van aantrekken en afstoten wordt zichtbaar.

De workshop ‘Familieopstellingen’ voor stellen geef ik samen met relatietherapeut Ilse Smit. In de workshop volgen we de universele ordeningsprincipes en je doet een aantal meditaties, samen met je partner of alleen. Locatie is het Landgoed Hof van Barlo (www.hofvanbarlo.nl), een prachtige rustgevende en inspirerende omgeving in de bossen bij Groenekan. Klik hier voor het adres en de routebeschrijving.

Tarief: €165,- (exclusief btw) per persoon inclusief lunch. De bijeenkomst duurt van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Boek deze workshop

3. Workshop ‘Levensenergie’ voor mannen

Doe je de dingen die goed zijn voor jou? Hoe kun je breken met het patroon van geslotenheid of terughouden? Met deze workshop kies je voor je lijf als ingang voor verandering.

Voor een verdieping in je lijf met als doel te werken met je persoonlijke vraag en doel. Ik stimuleer jou opnieuw te bewegen, buiten de gebaande paden, door middel van uitdagende en in het begin wellicht wat ongemakkelijke meditaties en oefeningen. Hiermee krijg je toegang tot je emotie rondom levensenergie. Het gaat over de beweging die je alsmaar maakt en over de beweging die je niet maakt maar wel heel graag zou willen maken. Je leert het contact met jezelf, de ander en de groep te verstevigen. Je leert te luisteren naar wat je lijf je te vertellen heeft om daarmee de balans in jezelf te voelen.

“Ik wist gewoon niet wat me dwars zat, waarom ik vastliep. En in mijn lijf zijn had ik ook niet eerder zo gedaan. Het heeft me verrast hoe de workshop me letterlijk los heeft gemaakt. Ik heb er veel aan gehad en ga verder op dit pad”.

Voor meer referenties van deelnemers klik hier

(lees meer)

Uitgangspunt van deze mannengroep is dat mannen andere mannen nodig hebben om helderheid te krijgen over wat hen te doen staat, elkaar te bekrachtigen en aan te moedigen om stappen te zetten. Je wordt uitgenodigd jezelf toe te vertrouwen, te erkennen dat je onderdeel bent, in je eigen tempo. Tijdens de workshop wordt in verhouding weinig gesproken en veel ervaren. Doen is het motto.

De beweging die ik alsmaar maakte was om via prestatie voldoening te verkrijgen. Als ik nu maar heel erg mijn best doe, dan komt het goed. Mijn lijf bracht mijn hoofd ergens naar toe. Controle over een situatie bereikte ik door te beredeneren. Deze voldoening verschafte mij slechts een kort moment van rust. Mijn verlangen was om in balans te komen door van binnen te ervaren dat ik onderdeel ben. De signalen van mijn lijf te kunnen voelen, die mij informatie geven waar ik naar te luisteren heb.

Boek deze workshop

De workshop ‘levensenergie’ voor mannen kent een opbouw:

  1. ik en mijn levensenergie; gaat over je eigen energie, je eigen lijf. Het besef van voelen en sensatie wordt gestimuleerd, bijna geprovoceerd. Ik nodig je uit om vol te gaan en door eventuele weerstand heen te bewegen.
  2. mijn levensenergie in verhouding met de ander; contact maken met de ander, hoe doe je dat? Wat is je primaire beweging als je de ander ontmoet, vooral als die ander (fysiek) dichtbij komt.
  3. mijn levensenergie in de groep; gaat over jezelf verhouden in de groep, hoe doe je dat? Wat is je primaire beweging als je in een groep contact maakt, vooral als de anderen (fysiek) dichtbij komen. Kan je rusten in de groep, of ben je juist op je hoede?

Tarief: €165,- (exclusief btw) per persoon inclusief lunch. De 1-daagse workshop start om 09.00 uur en eindigt om 17.30 uur. Maximum aantal deelnemers: 12